» My diary

January 28th, 2010

Salman Rushdie

Cine a aratat interviul cu Salman Rushdie in revista Elle, poate sa-l citeasca acum pe site-ul Elle. A fost singurul interviu pe care scriitorul l-a dat unei reviste

Am participat la Q&A-ul pe care Rushdie l-a sustinut in Romania, (organizat in decembrie de editura Polirom, la teatrul Odeon) si apoi am avut privilegiul sa particip intr-un cadru foarte restrins la cina privata care a avut loc la Crama Doina.
Cu toate ca n-am interactionat foarte mult cu el, am descoperit un om foarte deschis, curios, dornic sa afle lucruri despre tine, despre locurile in care se afla, sa –ti impartaseasca din experientele lui..

Aceasta curiozitate a lui reiese si din interviul pe care i l-a acordat Mihaelei Spineanu: “viata mea a fost o calatorie complicata si imi dau seama ca asta mi-a oferit multe lucruri, mai ales ca scriitor. Mi-a oferit o bogatie de subiecte, mi-a oferit posibilitatea sa-mi pot plasa povestile in diferite locuri si sa stiu viata acelor locuri, sa pot scrie despre ele”.
Nu pot sa spun ca sint un mare fan al cartilor lui, am inceput sa citesc Versetele Satanice – cel mai mare best seller necitit- si apoi Shalimar the Clown si le-am lasat dupa 100 de pagini. Am facut greseala sa le citesc in engleza si probabil aceasta a fost explicatia abandonului, textul era prea greoi.
Insa nu ma las, imi place prea mult personajul, si tocmai mi-am achizitionat Seducatoarea din Florenta

alecsandra says:

care ar fi pentru tine un top 3 al cartilor citite?:)eu momentan sunt captivata de cartile de la noi, a Mihaelei Nicola (pe care am descoperit-o in Elle) si a Mihaelei Radulescu. imi place tot ce scriu ele.iar articolul Mihaelei Nicola din acest numar e foaaaarrrrttttttteeeeee tare.felicitari pentru un numar atat de reusit;)

Mariana says:

Nici eu nu ma pot lauda ca am citit ceva de Salman Rushdie pana acum, dar dupa ce am citit intervil din Elle m-am dus in prima librarie si mi-am luat cartea. De abia astept sa treaca sesiunea si sa o citesc. Revista Elle are cele mai bune recomandari de carte, inca nu m-a dezamagit nici una din cate am citit.

camelcutza says:

Ca personaj, tipul este foarte misto, dar ca scriitor nu este comod, cum este de exemplu Coehlo, usor de citit-inteles-retinut.

Viviane, eu nu sint vegetariana dar am fost, timp de 5 ani.

vivi says:

Multumesc de raspuns, esti o tipa adevarata si fina. Am inteles de ce nu ai postat comenatriul meu:) mai mult sau mai putin rautacios la adresa Andreei.

Anca says:

Cum sa lasi”Versetele” din mana??!.Cred ca in romana ti-ar placea rau.

A Dreamer says:

Felicitari, esti pe locul 1 la Top3 Mihai Morar, acum la antena3:)

andreea says:

Am citit cateva carti de Rushdie iar preferate sunt doua- Shalimar Clown-ul si Pamantul de sub talpile ei -The Ground Beneath her Feet . Iti apreciez sinceritatea de a recunoaste ca ai lasat cartile si nu ai putut sa le citesti. Eu , sincer,sunt o cititoare care nu lasa cartile din mana si sunt indragostita de citit. Uite insa ca am patit si eu odata cu o carte,astfel incat te inteleg perfect. Daca am citit & apreciat enorm carti precum “Toamna Patriarhului”,” Orbitor”,” The Forsyte Saga”,” Razboi si Pace”,s.a, nu am putut trece de jumatatea primului volum din “In cautarea Timpului pierdut”.Pur si simplu,cartea aceasta nu o pot termina. Ma preseaza atmosfera, personajele,nu stiu de ce dar sper ca intr-o zi sa o citesc totusi.

Andreea, eu am lasat Proust pentru pensie sau, daca imi voi lua vreodata un an sabatic :)

Cristina Gaspar says:

Am citit si eu asta vara pe cand ma aflam la mare romanul “Seducatoarea din Florenta” , mi-a placut, insa nu pot sa spun faptul ca este romanul meu preferat. Cat despre Salman Rushdie, stilul sau narativ (combinatie de fantezie +realitate) nu este unul foarte accesibill din punctul meu de vedere. Au fost multe alte carti, atat din lit.clasica cat si cea contemporana care m-au impresionat mult mai mult. Dupa ce vei termina de citit “Seducatoarea din Florenta”, daca ai timp poate ne impartasesti si noua parererea ta. Felicitari Mihaelei Spineanu pt. interviu!

Nume *

Mail *

http://