» Elle

February 25th, 2010

Elle Style Awards 2010

Imi exprim admiratia, prin aceste rinduri, fata de colegii de la Elle UK, pentru acest eveniment anual, Elle Style Awards.

Stiu cit de greu este sa faci un astfel de eveniment in care toti se asteapta de la tine sa ai in sala cele mai dezirabile nume de vedete internationale. Sa stii ca iti vine o tona de presa dar sa nu ai certitudinea ca vedetele X si Y care au confirmat cu luni de zile inainte, vor veni cu certitudine.

Tin minte ca, Lorraine Candy, redactorul sef de la Elle UK, ne-a povestit anul trecut, la Conferinta Internationala Elle despre toata saga din spatele organizarii acestui eveniment.

Ne-a povestit despre discutiile interminabile si negocierile cu agentii vedetelor, despre pretentiile si conditiile fiecarui invitat…detalii care se stabilesc cu multe, multe luni inainte.

Deci, nu e ca si cind suni-azi-si-vine-miine, kind of thing.

Spuneam cu alta ocazie, ca am participat la acest eveniment cu citiva ani in urma si am simtit atmosfera trepidanta a acestor premii.

Cred ca nu sint multe evenimentele de la care am, in continuare,in memorie, intreg filmul derularii lui. Tin minte pielea de portelan a lui ┬áCate Blanchett si faptul ca a avut un discurs destul de acid, diluat insa de unul extrem de candid, a lui Kylie Minogue…

In momentul in care le ai in sala, pe Kylie Minogue, Claudia Schiffer, Naomi, Sarah Brown (sotia lui Gordon Brown)…inseamna ca ai muncit pe brinci, luni de zile si e foarte placut sa vezi rezultatele reflectate in presa internationala. Cred ca nu exista cotidian din UK care sa nu fi dat imagini de la eveniment.

Ps: cu citeva saptamini inaintea Elle Style Awards, o multime de designeri i-au trimis redactorului sef, o tinuta, pe care sperau ei, Lorraine o va imbraca (v-am mai povestit despre lupta designerilor de a avea o rochie pe orice covor rosu care se intinde).

Lorraine a optat pentru o rochie suberba, trimisa la biroul Elle de insusi Alexander McQueen.

foto: Dave Benett

Gabriela M. says:

Buna Roxana,
Sunt convinsa ca multe dintre femeile care citesc ELLE Romania ar fi de-a dreptul incantate de desfasurarea unui astfel de eveniment la noi in tara. Vorbesc in numele multor reprezentante ale Evei cand zic ca am fi mandre sa te vedem si pe tine tinand fraiele unei astfel de gale :)
Exista un plan pentru organizarea unui eveniment de o asemenea anvergura la ELLE Romania?

Mersi anticipat pentru raspuns.

Gabriela, am cochetat de multe ori cu ideea, dar ma tem ca, vom ajunge ca in fiecare an sa-i premiem pe aceeasi oameni.

Gabriela M. says:

Nu am cum sa nu iti dau dreptate, dar consider ca este numai o varianta. Intr-adevar, la primele evenimente s-ar putea sa plece acceasi oameni acasa cu premille ELLE.
DAR: nu crezi ca s-ar crea un awareness mai pronuntat despre ce inseamna bunul gust in vestimentatie daca ar exista, autohton, un asemenea eveniment? Eu sunt de parere ca cel putin o parte din persoanele publice s-ar stradui sa se imbrace mai bine pentru a putea aspira la distinctia ELLE, ceea ce pentru noi, publicul, ar fi o incantare. La ora actuala in Romania, daca esti persoana publica si te imbraci prost, cel mult apari in vreo revista de notorietate indoielnica , intr-un “top 10 cel mai prost imbracati”…sau esti criticat. Similar, daca te imbraci bine, te poti mandri cu ideea de a fi criticat pozitiv si de a deveni un fashion icon, dar nu primesti vreo distinctie veritabila, data de specialisti.
Este doar un punct de vedere, din simplul motiv ca mi-ar placea sa vad cateva personalitati autohtone premiate pentru stilul pe care il etaleaza si celelalte”vedete” straduindu-se macar sa nu mai lezeze retina publicului cand afiseaza tinute otravitoare pentru bunul gust si bunul simt.

:)

Nume *

Mail *

http://