» Travel

May 20th, 2010

Sumo

Am o prietena care imi spunea ca sportul ei preferat este Sumo.
Urmarea meciurile, stia regulamentul, stia/stie cum ii cheama pe campioni ba mai mult, stia si detalii picante despre viata lor, cu cine sint insurati etc.
Nu-mi venea sa cred ca poate avea o astfel de pasiune ( prietena mea nu traieste in Romania dar nici in Japonia).
Cind mi-am facut formalitatile la hotel, am ajuns in Tokio pe la 11 dimineata, primul pliant pe care mi-au cazut ochii referea la un spectacol de Sumo.
Mi-am lasat bagajele in camera si ghici ce?! Am plecat la Sumo.
Este o experienta.
Concurentii, partida care dureaza intre 30-40 de secunde, atmosfera din sala dar si sala in sine…sint un spectacol. La un meci de Sumo (sint de fapt zeci de meciuri care incep in jur de 3 si se termina la 6, timp in care concurentii se elimina pe rind pentru ca cei mai buni sa joace in finala), se maninca, se bea (sint niste gradene care acomodeaza in jur de 4 persoane, intri descaltat si stai in pozitia lotus), se alunga spiritele, se tipa, se incurajeaza…
Am facut niste poze, am sa le pun pe blog dar nu acum, este 4 dimineata si ma gindesc ca poate voi mai dormi putin, totusi

Lori says:

Eh, acum cu examenele dormim mai putin, zic eu! :) Asteptam cu drag pozele!!!

Cristina Gaspar says:

Sincer nu m-am uitat niciodata la asa ceva, participantii mi se pareau total dizgratiosi, dar intradevar ca si multe alte lucruri care nu fac parte din viata noastra cotidiana sau din cultura noastra, pot sa fie experiente interesante.
Somn usor, asteptam poze.

BJD says:

Sumo poate fi spectaculos, prin prezentarea diformitatii umane, ca pe o forma de sport/arta. Pentru ca nu cred ca se poate spune ca un practicant de sumo este o persoana normala, indiferent cat de open-minded ai fi.
La fel de spectaculos este si felul in care folosesti verbul “a acomoda” (http://dexonline.ro/definitie/acomoda)…

carmen says:

Asteptam poze…o vacanta spectaculoasa in contiunuare!!!!

Nume *

Mail *

http://