» People » Photography

November 26th, 2011

Marilyn Monroe

In saptamina petrecuta la New York am incercat sa indes cit mai multe activitati. Fie ca a fost vorba de expozitii si muzee, fie magazine, restaurante, baruri etc.
Am ajuns intimplator la expozitia Marilyn Monroe de la Milk Gallery.
M-a fascinat intotdeauna aceasta femeie, actrita, cintareata, geisha, spune-i cum vrei, dintr-un motiv foarte simplu: cum a putut sa faca atitea tone de fotografii intr-o viata asa de scurta?!!!
Am senzatia ca in fiecare zi mai ies la iveala niste poze, niste shootinguri, ca mereu apare ceva nou, ca si cum a fost in tot timpul asta in viata….facind poze, filmari…
Aceasta expozitie era una cu vinzare, deci fiecare fotografie inramata avea un pret. Porneau de la 750 de dolari (plus rama, 500$) si ajungeau undeva in jur de 25 000 $ (cea mai scumpa fotografie).
Am vazut-o pe Marilyn din nou, in fotografii “noi”, am vazut-o bruneta, cu parul lung, cu parul scurt, mai tinara, mai putin tinara..toate superbe.
M-am gindit pentru o clipa la Alex Leo Serban, i-ar fi placut tare mult aceasta expozitie. Cred ca a fost cel mai mare fan al lui Marilyn.

Cristina Gaspar says:

Da, asa este, mereu am citit in ultimii ani despre noi fotografii sau filmari cu ea, multe din ele vandute la licitatii pe sume fabuloase.
Cred ca este o colectie frumoasa, dar daca este cu vanzare anumite fotografii probabil vor ajunge curand in posesia unor colectionari privati.
Dincolo de misterul care inconjoara moartea ei, Marilyn este un personaj fabulos. Este o carte interesanta “Marilyn pe divan” despre Marilyn si relatia pe care a avut-o cu psihoterapeutul ei, poate ai citit-o deja, dar daca nu, ti-o recomand. Anul acesta apare si filmul cu Michelle Williams “My Week with Marilyn”. Abia astept sa-l vad :) .

Ioana says:

Chiar asa, femeia asta are o groaza de fotografii in doar 36 de ani,chiar ai impresia ca e in viata,tot timpul auzi ceva nou despre ea.

Tatiana says:

E adevarat, Marilyn e extraordinara. In orice ipostaza. Din toate fotografiile ei transpare o naturalete pe care nici un Photoshop n-ar putea-o adauga acolo unde ea nu exista. Mi-ar placea sa vizitez o asemenea expozitie; multumesc pentru ca o “imparti” cu noi.

@Cristina: nu, n-am citit-o. Da, abia astept sa vad filmul.

Streche Marilena Isabela says:

Superba!

Nume *

Mail *

http://